Mérettáblázat - Segítség a helyes konfekcióméret kiválasztásához

A konfekcióméretű ruhákat az alábbi táblázatban szereplő méretekkel készítjük el. A méretvételhez a táblázatok alatt segítséget is talál.

Amennyiben az Ön méretei eltérnek a táblázatban szereplőktől, lehetőség van méretre igazításra és méretre szabásra.

Méretre igazítás szükséges, ha a méretei nem teljesen egyeznek meg a konfekció mérettel: 1-2 cm hosszabb-rövidebb ruhafelső, ill. szoknyahossz, derék szűkítés-bővítés. Ennek költsége 2.000.- Ft.

A méretre szabás teljes mértékben figyelembe veszi a megrendelő méreteit és ruhapróbával egybekötött. Ennek költsége szettenként (ruha, blúz) 5.000 Ft.

 

Mérési Útmutató

Méretvételnél kérjen segítséget! Szüksége lesz egy másfél méteres zsinórra és egy mérőszalagra. A zsinórt, vagy a szalagot kösse meg pontosan a derékvonalon. Kérje meg segítségét, hogy mindig a test vonalát követve, a mérőszalagot szorosan, de nem szűken tartva, mérje le. A ruha alatt hordandó fehérneműt (melltartót) viselje a méretlevételnél!

1. MELLBÕSÉG

Álljon természetes, egyenes alapállásban, kezei a test mellett leengedve. A hát és mell legszélesebb részénél mérje a mellbõséget, úgy, hogy a hüvelykujja beférjen a szalag alá.

2. DERÉKBÕSÉG

Álljon természetes alapállásban. A derék mérésénél nem szabad a hasat behúzni! Mérés elõtt kössön egy jelölõszalagot a derekára, majd ekörül mérje meg a teljes derékbõséget. Hagyjon egy ujjnyi távolságot a mérõszalag és a dereka között. Ne húzza szorosra a mérõszalagot!

3. CSÍPÕBÕSÉG

Álljon természetes alapállásban. A legszélesebb részén mérje a csípõbõséget. Jegyezze fel a mérõszalag és a derék jelölõszalag közötti távolságot!

4. HÁTHOSSZ

A felső nyakcsigolyától a hát közepén, a derékig mérve.

5. ELEJE HOSSZ - VÁLL-DERÉK TÁVOLSÁGA

A váll felsõ pontja és a derék (jelölõszalag) közötti távolság, a mell legkiemelkedőbb részén keresztül haladva a mell alá, majd a derékig.